blubb

love är trött hon sitter i skolan & börjar om 40 minuter ...

olle, sofia & den röda cykeln..

Olle vaknade av en otäck dröm. Han satte sig upp i sängen och tittade på klockan. Klockan var 8.10, han var sen till skolan. Men varför ringde inte klockan? Klockan brukar ju alltid ringa 6.45. Han kunde inte tänka på det längre, han var ju tvungen att klä på sig och springa till skolan. När han kom till skolan var klockan redan 20 över 8. Han rusade in i klassrummet och sa:

 -  Förlåt för att jag kom för sent men klockan ringde inte

Fröken sa:

-          Jaja för den här gången. Sätt dig på din plats och börja jobba nu.

När skoldagen var slut gick Olle hem.

Men på vägen hem såg han Sofia gråtandes på marken, med sin nya, röda, fin cykel liggandes bredvid henne. Den var helt trasig och lite av den röda färgen hade skavts av.

-          Vad har hänt? Frågade Olle, Sofia snyftade:

-          Jag cyklade omkull när jag var på väg hem från skolan och jag har jätteont i benet. Och min nya röda cykel är trasig! Mamma kommer att bli jättearg.

Olle tog upp sin mobiltelefon och ringde till Sofias mamma. Han berättade allt som hade hänt.

Sofias mamma sa att hon skulle komma så snabbt som möjligt. Det tog 5 minuter för Sofias mamma att komma. När hon hade tittat en stund på Sofias ben, sa hon:

-          Det är nog brutet så vi får åka in till sjukhuset. 

-          Tack Olle sa både Sofia och hennes mamma. Sen gick Olle hem och berättade allt för sin mamma.

Hon berättade hur stolt hon var över honom. Sen gick han och la sig den natten sov han gått. Dagen där på kom Sofia och hennes mamma hem till Olle. Sofia hade fått gips på benet. Hon bad Olle att han skulle skriva sitt namn på gipset. Sen fikade dom och Olle och Sofia lekte enda till klockan 9 på kvällen. Olle gick och la sig han somnade direkt. Sen den dagen har Olle och Sofia Gått hem från skolan tillsamman dom gör nästan allt tillsammans. Så gick det till den dagen Olle hjälpte Sofia och dom blev bästa vänner för livet.skriven av någon i 6an   ♥Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0